Indonesisk risotto

Denna smarriga indonesiska risotto brukar min kära mamma göra. Det bästa med rätten är så klart att den smakar väldigt gott, men också att den är enkel att göra och att man lagar rätten i en och samma gryta! Min 2-åring brukar slicka tallriken ren så gott det är, så rätten passar verkligen hela familjen - stora som små! 
 
 
INDONESISK RISOTTO:
(4-6 port)
 
400 gram blandfärs
1-2 msk curry
1-2 tsk spiskummin
1-2 tsk ingefära
1 tsk koriander
2,5 dl långkornigt ris
5 dl grönsaksbuljong (eventuellt mer!)
2 dl frysta ärtor, majs och paprika (Findus har en mix med detta)
0,5 dl torkad lök
0,5 dl finhackad persilja
salt och peppar
 
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärsen. Tillsätt dom torra kryddorna. Rör ner riset och späd med buljongen. Låt koka under lock i ca 20 min. Tillsätt dom frysta grönsakerna och torkad lök när 5 minuter återstår av koktiden. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera genast! 
 
 
Smaklig spis!