Wokat fläskkött med spenat och champinjoner

Snabb och lättlagad mat när den är som bäst! Att woka mat är ett perfekt sätt att få god, men ändå lättlagad mat. Det är även att bra sätt att tillaga grönsaker på eftersom man får behålla mycket av vitaminerna i grönsakerna, som t ex B- och C-vitaminer. Väljer du att köpa färdigstrimlad skinka tar det endast en 5-6 min att tillaga denna rätten. (Annars kan du lägga på ytterligare några minuter till att strimla köttet). Idag blev det wok bestående av strimlat fläskkött, färska champinjoner och babyspenat. Vill du ha lite mer grönt i woken kan du tillsätta en paprika eller liknade.
 
 
400 gram strimlat fläskkött (skinka eller bog)
200 gram färska champinjoner
2 msk rapsolja
1 hönsbuljongtärning
2,5 dl vatten
3-4 msk ostronsås
2-3 msk sweet chilisås
1 msk kinesisk soja
70 gram babyspenat
 
150 gram äggnudlar
 
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i strimlor. Ansa och skiva svampen. Fräs köttet i olja i en stekpanna/wokgryta och lägg sedan upp på ett fat. Stek svampen på hög värme i ca 2-3 min. Smula ner buljongtärningen och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt vatten, ostronsås och chilisås. Låt koka ihop någon minut. Vänd ner det frästa köttet och spenaten och låt allt bli genomvarmt. Tillsätt soja och vänd ner dom kokta nudlarna. Blanda väl och servera direkt.
 
 

Det doftar jul i hela köket. Har precis kokat risgrynsgröt för andra gången denna veckan. ;) Det är ju så gott och tillsammans med körsbärssås blir det bara ännu godare! Vad brukar ni ha för tillbehör till er risgrynsgröt?