Klassisk lasagne

Gårdagens middag blev minst lika god som den ser ut. Klassisk lasagne med en krämig bechamelsås, så gott!!! Ett tips är att koka köttfärssåsen länge, minst 30 min, så den blir riktigt god och smakrik. Toppa lasagnen med en god riven ost innan den åker in i ugnen och servera sedan med en sallad. 
 
 
KLASSISK LASAGNE:
(4-6 port)
 
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
600 gram nötfärs
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2-3 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
400 gram krossade tomater
2-3 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
salt och peppar
 
100 gram smör eller margarin
3 msk vetemjöl
6-8 dl mjölk
150 gram riven ost
salt och vitpeppar
 
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör eller olja i en gryta. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vin, vatten oregano, timjan och buljongtärning. Låt såsen koka i 20-30 min. Smaka av med salt och peppar. 
 
 
Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Varva sås, lasagneplattor och köttfärssås i en ugnssäker form. Avsluta med sås och riven ost. Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.
 
 
Servera med en god sallad, gärna med frukt i!