Krämig lasagne med créme fraiche och parmesan

Lasagne är en favorit hos många och så även hemma hos oss! Denna varianten blev riktigt god med ett krämigt täcke av creme fraiche och parmesanost. Ett snabbare (och godare) alternativ till bechamelssås när man har ont om tid. Passar perfekt i lunchlådan och även att frysa in. Servera gärna med en sallad. 
 
 
KRÄMIG LASAGNE MED CREME FRAICHE OCH PARMESAN:
(4 port)
 
500 gram blandfärs
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré
400 gram krossade tomater, gärna finkrossade
1 msk oregano 
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
 
3 dl creme fraiche
1,5 dl riven parmesanost
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek färsen. Tillsätt lök och vitlök. Stek ytterligare någon minut. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, oregano, vatten, buljongtärningar och soja. Låt puttra ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar. Varva köttfärssås och lasagneplattor i en ugnssäker form. Rör ihop creme fraiche och parmesanost och bred på toppen. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. Låt stå 5 minuter innan servering. 
 
 
Sååååå gott!
 
Mamma

Denna ska jag testa imorgon 😄