Raggmunk med stekt fläsk

Svensk husmanskost när den är som bäst! Frasiga raggmunkar som serveras med stekt fläsk och lingonsylt, så gott! För er som inte är helt hundra på vad raggmunkar är, så är det råriven potatis blandad med pannkakssmet som sedan steks frasiga i en stekpanna och serveras med stekt fläsk och lingonsylt. Väldigt gott och barnvänligt! Är stekt fläsk ingen favorit hos barnen kan man servera köttbullar eller korv till. 
 
 
RAGGMUNKAR:
 
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
900 gram potatis
smör till stekning
 
stekt fläsk
lingonsylt
 
Vispa ihop mjölk och mjöl i en bunke. Tillsätt sedan salt och ägg. Skala och finriv potatisen, blanda ner i pannkakssmeten. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek raggmunkarna en i taget. Stek på medelvärme ca 4-5 min/sida tills dom har fått fin färg. Lägg raggmunkarna på en plåt och håll dom varma i ugnen på ca 100 grader medan du steker klart resten. Servera raggmunkarna med stekt fläsk och lingonsylt.
 
 
Mums, säger jag bara!