Enkel köttfärssås med vitkålspasta

Idag fick det bli köttfärssås till middag och denna gången blev det inte någon vanlig pasta som tillbehör. Istället testade vi "vitkålspasta" och det blev faktiskt jättegott till köttfärssåsen, vilket jag inte trodde först. Men tummen upp för det! Köttfärssåsen blev också krämig och god, så här kommer receptet på den.
 
ENKEL KÖTTFÄRSSÅS MED VITKÅLSPASTA:
4 port
 
500 gram nötfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
2-3 msk tomatpuré
2 paket krossade tomater, gärna ekologisk
1 köttbuljongtärning
0,5-1 tsk malen kanel
1 tsk örtsalt
1 dl creme fraiche
1-2 msk fryst basilika
salt och peppar 
 
1 vitkålshuvud
 
Hacka löken och stek i smör några minuter. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är helt genomstekt. Tillsätt tomatpurén och pressad vitlök och låt det fräsa med en stund. Häll på krossade tomater, buljongtärning, kanel, och örtsalt. Låt puttra cirka 10 min på svag värme. Tillsätt sedan cream fraîche och basilika och låt puttra några minuter till. Smaka av med lite salt och peppar. Strimla kålen och stek i smör eller margarin på medelvärme. Smaka av med salt. 
 
Se nu till att testa detta!