Morotspaj med fetaost

Denna pajen har blivit en favorit! Krämig och god. Perfekt att ha till buffén eller bara som den är tillsammans med en god sallad och dressing. 
 
MOROTSPAJ MED FETAOST:
 
Degen:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2-3 msk kallt vatten
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Täck med folie och låt stå kallt i kylen i ca 30 min. Nagga pajdegen och grädda i ugnen i ca 10 min.
 
Fyllningen:
500 gram morötter
4 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
150 gram fetaost
 
Skala och finriv morötterna. Vispa ihop creme fraiche, salt och ägg. Pressa i vitlöksklyftan och vänd sedan ner osten och morötterna. Fördela blandningen i pajskalet. Tärna fetaosten och tryck ner i pajen. Grädda tills fyllningen stannat i ca 40 min. Garnera med någon färsk krydda!
 
 Servera med en god sallad!
 
diningandcooking

Morotspaj med fetaost låter väldigt gott, ska nog testa det någon gång, pajer är alltid roligt att göra och jag älskar att göra minipajer just nu =)

www.diningandcooking.blogg.se