Pasta bolognese

Långt mellan inläggen, men så är det när man föredrar sömn framför datorn! ;) Leon har blivit en riktig nattuggla och detta tar hårt på mamman i huset. Därav lite glest med inlägg, får hoppas att han bättrar sig snart! Här kommer i alla fall en riktigt god och smakrik bolognese som gärna får koka ett tag för att få den rätta och mustiga smaken. Servera med nykokt pasta och parmesanost. 
 
BOLOGNESE:
4-6 port
 
600 gram nötfärs
2 gula lökar
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
2-3 selleristjälkar
4-5 dl oxbuljong (vatten + tärning)
400 gram krossade tomater
1 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
2 lagerblad
1 burk hela champinjoner
0,5 dl färsk basilika
0,5 dl färsk bladpersilja
salt och peppar
 
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten fint. Ansa och hacka sellerin i lagom stora bitar. Fräs lök, morot, vitlök och selleri i olja några minuter. Tillsätt sedan köttfärsen och stek den grynig. Tillsätt oxbuljong, krossade tomater, vin och lagerblad. Låt småkoka under lock i ca 45 minuter (gärna längre om du har tid, tillsätt mer vatten om det behövs). Finhacka basilika och bladpersilja och tillsätt sedan mot slutet tillsammans med champinjonerna. Rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. 
 
Nu säger jag god natt! ;) 
 
Mia på Finaste matta

Du är väl med i vår tävling idag om Bakat & gott! :)

Lena på femman

Denna får jag testa en dag . 👍