Ajvarbiffar med gräddig basilikasås

Äntligen lite tid över till bloggen! ;) Smarriga färsbiffar smaksatta med ajvar blev det till middag idag. Jag valde den starka varianten på ajvar, men den milda går precis lika bra. Servera biffarna med basilikasåsen, klyftpotatis och en sallad. 
 
AJVARBIFFAR MED GRÄDDIG BASILIKASÅS:
(12-14 biffar)
 
900 gram nötfärs eller blandfärs
2 ägg
1-2 dl ajvar
1 gul lök
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
 
2,5 dl grädde
150 gram philadelphiaost
1-2 dl vatten
1-2 msk oxfond
1 vitlöksklyfta
1 tsk soja
1 msk fryst basilika
1-2 tsk paprikapulver
salt och peppar
 
Skala och finhacka löken. Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar. Stek biffarna på ganska hög värme (inte för många åt gången!), några minuter per sida, i rikligt med smör eller margarin.
 
Men denna lilla hjälpredan blir det perfekt finhackat!
 
Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och vatten i steksyn. Tillsätt sedan fond, pressad vitlöksklyfta, soja, basilika och paprikapulver. Låt koka upp och sedan puttra någon minut. Lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. (Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten). Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med klyftpotatis eller ris och en god sallad!
 
Mamma

Jätte goda. Har precis blandat ihop färsen. Ska ha imorgon. 😄