Pannacotta med granatäppelkärnor

 
Världens bästa och godaste pannacotta som bara smälter i munnen. Pannacottan går att smaksätta på många olika vis och är därför en dessert som är tacksam att variera och inte minst förbereda. Testa att smaksätta den med t ex saffran, choklad eller kanske lakrits? 
 
 
PANNACOTTA MED GRANATÄPPELKÄRNOR:
4 port
 
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
2,5 gelatinblad
 
granatäppelkärnor (eller hallon!)
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön. Låt sjuda några minuter. Ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör försiktigt ner dom i kastrullen. Häll upp i 4 glas och låt stelna i kylen. Kyl pannacottan minst 3 timmar. Toppa med granatäppelkärnor eller hallon. 
 
 
Gillar man inte granatäpple kan man alltid toppa pannacottan med t ex varma, kokta hallon! Det är också väldigt gott.
 
 
 
Citroncest - matblogg från Italien

Så gott! Granatäpple kan ju vara bästa tillbehöret till ALLT! :D