Köttbullar med brynt lök och dijonsenap
Husmanskost kan vara något av det godaste som finns och hör hösten till. Dom godaste köttbullarna lagar du själv och idag provade jag en ny variant av köttbullar som blev riktigt goda - med brynt lök (blir något sötare och mildare i smaken än rå) och några teskedar dijonsenap i färsen får du jäääättegoda köttbullar som garanterat kommer bli en ny favorit! Köttbullarna serverades med fluffig potatismos, gräddsås och svärmors inlagda gurka (får återkomma med receptet på detta!)

600 gram blandfärs
1 gul lök
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 dl gräddmjölk (mjölk + grädde)
1-2 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Skala och finhacka löken mycket fint. Bryn löken gyllenbrun i smör i en stekpanna och låt svalna. Blanda ihop ägg, ströbröd, gräddmjölk, dijonsenap, kalvfond, salt och peppar i en bunke. Tillsätt den brynta löken och blanda. Låt svälla ca 5 min.

Tillsätt färsen och blanda till en jämn smet. Forma färsen till köttbullar med vattensköljda händer och lägg på en fuktig skärbräda. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och stek köttbullarna runt om. Sänk plattan till medelvärme och stek köttbullarna tills dom är helt genomstekta och fått en krispig yta.



Ser fiiiint ut!! Men hur gör du såsen?