Chocolate fudge brownies
Åh, vilka brownies alltså! Dom blev verkligen så himla goda - sega och kladdiga och med massor av choklad. Sluuurp! Det är viktigt att kakan får vila i kylskåpet i 6-8 timmar innan den skärs upp i bitar, men allra helst över natten - då blir den som godast! Självklart kunde jag inte vänta så länge på att få smaka en bit och skar upp den redan efter 5 timmar och då var den alldeles för kladdig, men jättegod ändå. Kakan måste som sagt "sätta sig" lite och dagen efter var den perfekt! Receptet kommer ursprungligen från Matplatsen, men har gjort några små ändringar och även gjort om receptet i deciliter istället för gram. Så för er som inte har någon våg hemma ska detta underlätta lite. ;)

250 gram smör
5 dl strösocker
4 ägg
2,5 dl kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 gram mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20x30 cm med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme och tillsätt sedan sockret. Låt sjuda på svag värme i ca 3 min under omrörning tills sockret har smält lite. Ställ sedan åt sidan.

Rör ihop ägg, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Häll i smör- och sockerblandningen och blanda till en jämn smet. Sikta ner mjölet, lite i taget och rör om tills allt är blandat. Hacka chokladen grovt och tillsätt även detta i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 20-25 min. Låt kakan svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylskåp. Låt kakan stå minst 6 timmar, men gärna mer, innan den skärs i bitar. Ju längre den står i kylen ju godare blir den.



Så här såg den ut dagen efter - lite mindre kladdig och perfekt i konsistensen!
ÅÅh, så himla gott!