Wokad lövbiff med krispiga grönsaker

Här kommer ett enkelt och supergott middagstips inför helgen. Det enda som tar lite tid är att hacka alla grönsaker, men själva tillagningen tar endast 5-10 min - perfekt en fredagskväll efter jobbet. Tänk på att tillsätta alla grönsaker mot slutet och låt fräsa med en kort tid, så får du inga tråkiga och slabbiga grönsaker. Krispiga grönsaker ska det vara. ;) Servera woken med nudlar, gärna fullkornsnudlar.
 
 
400-500 gram lövbiff
3 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
3 msk tomatpuré
3-4 msk kinesisk soja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 paprika
1 morot
100 gram sockerärtor
150 gram broccoli
1 msk ostronsås
1-2 msk sweet chilisås
salt och peppar
 
Strimla köttet. Grovhacka den gula löken och finhacka vitlöken. Strimla purjolök, paprika och morot i lagom stora bitar. Lös upp buljongtärningen i vattnet, blanda med tomatpuré och soja. Ställ åt sidan så länge. Fräs lök och vitlök i olja på hög värme. Tillsätt köttet och bryn på hög värme. Tillsätt grönsakerna och fräs någon minut. Häll sedan över såsblandningen och rör om. Smaka av med ostronsås och sweet chilisås. Krydda med salt och peppar.
 

Smaklig spis!
 
Anonym

Men mums vad gott :)

Niclas

Jag gjorde de nu! Blev Jättegott :)

Svar: Vad bra!
ljuvligmat.blogg.se