Pannbiffar med kantarellsås
En lite lyxigare variant av pannbiffar - nästan som en wallenbergare med äggula och grädde, som gör biffarna extra saftiga och goda. Kantarellsåsen passar utmärkt till biffarnas milda smak och gör rätten riktigt lyxig! Servera med kokt potatis, ättiksgurka och färsk persilja.

500 gram nötfärs
2 äggulor
1,5 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
200 gram kantareller
1 liten gul lök
3 dl vispgrädde
1,5 tsk kinesisk soja
1 msk kalvfond
salt och peppar
Skala och hacka löken. Rensa kantarellerna och stek dom i en torr stekpanna på hög värme. Tillsätt en klick smör när vätskan kokat in. Fräs en stund och lägg i den hackade löken. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

Blanda färsen med äggulor, grädde, kalvfond, salt och peppar. Forma åtta små biffar och lägg på en våt skärbräda. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek biffarna tills dom har fått fin färg och är helt genomstekta. Ta upp biffarna och lägg dom i aluminiumfolie medans du gör såsen klar. Häll på grädde, fond och soja i stekpannan (där biffarna stektes). Låt koka upp och tillsätt sedan kantarellerna och löken. Smaka av med salt och peppar.


Smaklig måltid!
Men bjud gärna på detta tack!!!!!!!!!