Nathalies kycklingpaj
Matpajer är enkla att variera och laga. Denna krämiga kycklingpajen är både lättlagad och god - och kan ätas både varm, ljummen eller kall. Själv tycker jag att den är godast ljummen, då alla smaker kommer fram från kycklingen, paprikan och den rivna osten. Till pajen serverade jag en god och fräsch sallad på salladsmix, gurka, tomat, fetaost och äpple - frukt i salladen är väldigt gott om ni inte har testat det innan.

125 gram margarin
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
1 krm salt
½ grillad kyckling
1 paprika
2 schalottenlökar
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
0,5 dl sweet chilisås
1 msk maizena
salt och peppar
1-2 dl riven ost, gärna lagrad
Hacka ihop mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt. Arbeta snabbt i hop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Nagga pajskalet med en gaffel och ställ i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken fint. Blanda kyckling, paprika, lök, crème fraiche, grädde, sweet chili, maizena, salt och peppar i en skål. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Sänk värmen till 200 grader. Fördela blandningen i pajskalet och strö över riven ost. Grädda i ca 30 min tills pajen har fått fin färg.

Krämigare paj får man leta länge efter.


Krämigt och gott!
Den ser verkligen god ut! Och det va den ju också när prim bjöd på den. Hälsa freddy! 😄