Mustig fläskfilégryta med rotfrukter
Här ska ni få en riktigt god och mustig fläskfilégryta att värma sig med i höstrusket. Köttet blir riktigt mört och gott efter att ha kokat på låg temperatur tillsammans med vattnet, vinet och fonden i någon timme. Godaste middagen på länge - så otroligt gott! Måste verkligen laga den snart igen, känner jag - lova att ni testar den ni också! Servera med kokt ris eller potatis.

700 gram fläskfilé
2 bananschalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 paket bacon
150 gram champinjoner (eller kantareller om du föredrar det)
300 gram kålrot
1 palsternacka
2 stora morötter
3-4 msk kalvfond
4-5 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 knippe persilja
salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla baconet i lagom stora bitar och skiva champinjonerna. Skär köttet i skivor och hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs lök, vitlök, champinjoner och bacon någon minut. Häll sedan över på ett fat och ställ åt sidan. Bryn sedan köttet i smör så det får fin färg runtom. Lägg köttet i en gryta tillsammans med vatten och kalvfond. Låt koka på svag värme i ca 20-30 min. Skala morötter, palsternacka och kålrot och skär i lagom stora bitar. Tillsätt rotfrukterna i grytan tillsammans med köttet. Låt koka ytterligare 20-30 min. Rör ner bacon- och lökröran, grädde, persilja, salt och peppar. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.



Ja detta ska jag testa! Ser gott och enkelt ut! : j