Klassisk korvstroganoff
Om du vill ha lättlagad och god vardagsmat är en klassisk korvstroganoff perfekt. Här har jag slängt ihop en riktigt god och krämig stroganoff som du garanterat kommer gilla. Använd gärna en falukorv av god kvalitét för bästa resultat - och glöm inte en klick senap i såsen, den gör stor skillnad! Servera med kokt jasminris (eller makaroner om du föredrar det!).

600 gram falukorv
1 gul lök
400 gram krossade tomater
3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 tsk kinesisk soja
1 tsk senap
0,5-1 tsk chilipulver
salt och peppar
hackad bladpersilja
Skär korven i mindre bitar och stek i en stekpanna tills den får fin färg. Skala och hacka löken. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater, grädde, tomatpuré, ketchup, soja och senap. Låt koka ihop ca 5-10 min. Smaka av med chilipulver, salt och peppar. Toppa med hackad bladpersilja och servera med antingen ris eller makaroner.

Smaklig spis.
Du vet, min favoriträtt är nog korv stroganoff. Trots alla fina köttbitar och kluriga grönsaker det finns äter jag ändå helst blekröd korv stroganoff med massor av tomatpure och crème fraiche i. Ris till är bäst. Och ja, senap i är kanoners!