Kladdkaka med daimgrädde
En riktigt kladdig kladdkaka gjord på riktigt smör, kan var något av det godaste jag vet! Denna kladdkakan blir härligt kladdig och får en djup smak av choklad. Just den här chokladkakan blir ganska kompakt, så det räcker med en liten bit för att tillfredsställa sötsuget. Gör gärna kladdkakan dagen innan och låt den stå i kylen över natten. Toppa sedan med grädden precis innan servering för bästa resultat.

200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
2 msk strösocker
2 daim, dubbelförpackningar
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i smöret. Rör om tills chokladen har smält helt. Låt svalna något.

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner i chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakan svalna helt och ställ sedan in i kylen över natten (eller minst 4-5 timmar). Vispa grädde, socker och kakao i en skål. Hacka daimen grovt och vänd ner hälften i grädden. Bred grädden ovanpå kakan och strö över resterande daim.



Den ser helt ljuvlig ut!