Hemmagjorda gräddbullar
Skumboll, kokosboll, kokostopp och gräddbulle - ja, det finns hur många namn som helst för denna godsaken. Gräddbullar (som jag kallar dom!) är riktigt gott och för första gången idag gjorde jag egna hemmagjorda gräddbullar som blev väldigt lyckade. Gräddbullar är inte särskilt svårt att göra, som man kanske skulle kunna tro. Fyllningen består av en söt och luftigt marängsmet som man vispar ihop på nolltid, sedan är det bara att spritsa ut marängsmeten på ett smörgåsrån (som du har stansat ut med ett glas), doppa i smält choklad och rulla i kokos eller rostad hackad mandel. Lätt som en plätt och väldigt gott!

10-12 smörgåsrån
1 dl äggvitor (ca 3 ägg)
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
200 gram mörk choklad
2 msk matolja
100 gram kokos
100 gram rostad mandel
Stansa ut (med hjälp av ett glas eller liknande) 10-12 rundlar av smörgåsrånen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitorna till vitt skum. Blanda strösocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt sockerblandningen, lite i taget, tills du har en fast och glansig marängsmet. Krama ur gelatinbladen och lägg i en kastrull. Smält gelatinbladen på låg värme och blanda sedan med lite av marängsmeten för att temperera och blanda sedan med allt. Häll fyllningen i en spritspåse och spritsa en topp på varje rån. Låt torka i frysen i ca 1 timme. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ner oljan för att göra den lite rinnigare. Doppa gräddbullarna, vrid dom lite mot slutet och skaka lätt så att överflödig choklad rinner av. Doppa i kokos eller mandel och låt stelna i kylen.



Detta måste ni bara testa om ni gillar gräddbullar. ;)
Va snygga dina gräddbullar blev! Och gott med hackade nötter på. Jag har aldrig provat göra dessa själv men ska absolut testa nu med ditt recept, ser supersmarrigt ut!