Underbar kladdkaka

I torsdags var det ju "kladdkakans dag" och det firade vi såklart med en god och kladdig kladdkaka. Jag tröttnar aldrig på att baka kladdkakor, det är så gott och den ena är ju inte den andra lik, även om många recept är ganska så lika varandra. Vissa får en bättre konsistens och blir sådär perfekt kladdig - denna kladdisen är en av dom bättre jag har gjort. Kakan bakas med rumsvarmt smör (alltså inget smält smör, som man brukar använda!) och med både kakao och mörk choklad för en djupare chokladsmak. Tror nästan att jag får göra en egen kategori för just kladdkakor, då det bara blir fler och fler i receptsamlingen. ;)
 
 
200 gram rumsvarmt smör
3,5 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad, 70%
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa smör och socker med elvisp i ca 4-5 min. Rör sedan ner äggen, ett i taget och blanda till en jämn smet. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda väl. Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min. Låt kakan stelna i kylen några timmar.
 
 
 
Pudra över kakao och servera med vispad grädde.
 
 
 
Kladdigt och gott - precis som det ska vara! ;)
Katarina

Mmm, jag gillar dem så där kladdiga. Kram

Mamma

Mmmmm vad god den ser ut!

Nickan

Ser riktigt god ut!!! Jag ska lägga ut en idag som jag gjorde igår med daimpannacotta på. SÅÅÅ god!!

Citroncest - matblogg från Italien

Wow, den ser verkligen perfekt kladdig ut! Så gott!

Svar: Ja, visst är det gott. ;)
ljuvligmat.blogg.se

Anna Holm

Fina bilder! Ser riktigt smarrigt ut!

Svar: Tackar! :)
ljuvligmat.blogg.se

Mathilda

Ååååh, kärlek till kladdisar! ♥

Svar: Ja, kladdisar är det godaste! ;)
ljuvligmat.blogg.se