Pizza med parmaskinka, ruccola och pesto
Hemmagjord pizza är alltid gott. Idag gjorde jag en favorit med parmaskinka, champinjoner, ruccola, pesto och pinjenötter. Goda smaker som verkligen passa ihop. Pizza är väldigt lätt att göra och passar lika bra en tisdagskväll som fredagskväll. Kanske något att laga till fredags- eller lördagsmiddagen? ;) Har man ont om tid (eller är vrålhungrig) kan man ju alltid köpa färdig pizzadeg på rulle. Det funkar alltid!

25 gram jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
3 dl dinkelmjöl
3-4 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt sedan resten av vattnet. Häll i salt, olivolja och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 min. Kavla ut degen till önskad form och lägg på fyllningen. (Tänk på att parmaskinka, pesto, ruccola och pinjenötter ska på efter att den har varit i ugnen.)

På min pizza hade jag tomatsås, mozzarella, färska champinjoner, parmaskinka, pesto, pinjenötter och ruccola.

Hemmagjord pizza är ända allra bäst!!
Kram