Oxfilé med haricots verts och murkelsås
Lördagens middag blev en riktig lyxmiddag - stekt oxfilé med haricots verts och hemmagjord murkelsås. Vi blev så sugna på en saftig köttbit, så jag tog på mig mina gummistövlar och gick in på ICA (som bara ligger 30 meter från vårt hus!) och hittade fyra fina bitar oxfilé. Till köttet gjorde jag en jättegod murkelsås och till det hade vi haricots verts, kroketter och den godaste bea-såsen från Lohmander.

1 st burk murklor
2 st schalottenlökar
1-2 msk maizena
5 dl vispgrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl vitt vin (matlagningsvin går jättebra)
1 tsk kinesisk soja
1 tsk strösocker
salt och peppar
Skölj murklorna väl i kallt vatten. Hacka murklorna och löken riktigt fint. Fräs löken i smör i en kastrull och tillsätt murklorna. Låt fräsa i några minuter och tillsätt sedan maizena, rör om. Häll på grädde, vin och smula ner buljongtärningen. Rör om och låt koka på svag värme i ca 15-20 min. Smaka av med soja, strösocker, salt och peppar.

Servera såsen till en saftig köttbit. Muuuuums!
Ser Gott ut! är du säker på att det inte är häst filè
Tycker det ser ut som den galopperar.