Stekt ananas med vaniljglass
Den här efterrätten är så vansinnigt god! Bjöd på denna efterätten i lördags när vi hade några vänner på besök och den blev väldigt uppskattad. En perfekt avslutning på en middag. Fräsch, varm och kryddig ananas serverat med en god vaniljglass toppad med rostad mandel och kokos. Sjukt gott! Fick lite inspiration på efterrätten inne på bloggen "Mumsfillibaba", när jag kikade in där i dagarna. Verkade så himla gott så jag blev tvungen att testa det själv. Tur var det, för det här kommer jag göra många gånger! ;)

1 st färsk ananas
3-4 msk smör
2 msk kanel (kanske ngt mer)
4 msk honung
100 gram rostad mandel
0,5 dl riven kokos
vaniljglass (en riktigt krämig och god sort, t ex Otto & glassfabrikens!)
Skala ananasen och skär den i bitar. Stek bitarna i smör och kanel i en stekpanna tills dom får lite färg. Ringla över honungen och låt steka tills honungen karamelliserat. Lägg upp den varma ananasen på en tallrik tillsammans med vaniljglassen och strö över rostad mandel och kokos. Ät och njut!
Oj vad gott det verkar, det måste jag prova. Lägger receptet i favvisarna!!