Stekt ananas med vaniljglass

Den här efterrätten är så vansinnigt god! Bjöd på denna efterätten i lördags när vi hade några vänner på besök och den blev väldigt uppskattad. En perfekt avslutning på en middag. Fräsch, varm och kryddig ananas serverat med en god vaniljglass toppad med rostad mandel och kokos. Sjukt gott! Fick lite inspiration på efterrätten inne på bloggen "Mumsfillibaba", när jag kikade in där i dagarna. Verkade så himla gott så jag blev tvungen att testa det själv. Tur var det, för det här kommer jag göra många gånger! ;)
 
 
1 st färsk ananas
3-4 msk smör
2 msk kanel (kanske ngt mer)
4 msk honung
 
100 gram rostad mandel
0,5 dl riven kokos
vaniljglass (en riktigt krämig och god sort, t ex Otto & glassfabrikens!)
 
Skala ananasen och skär den i bitar. Stek bitarna i smör och kanel i en stekpanna tills dom får lite färg. Ringla över honungen och låt steka tills honungen karamelliserat. Lägg upp den varma ananasen på en tallrik tillsammans med vaniljglassen och strö över rostad mandel och kokos. Ät och njut!
 
Bland bakverk och kastruller

Oj vad gott det verkar, det måste jag prova. Lägger receptet i favvisarna!!

Svar: Det måste du göra. :)
ljuvligmat.blogg.se

Mårtenssons Kök

Så gott så, färsk ananas blir så himla god när man steker på den. Vi brukar göra en variant med chili men har även testat en med svartpeppar, så gott.

Ang. din fråga i vårt kök om Garam Masala, så har vi sett kryddblandningen bl.a i TGR-affärer, på ICA och det tror vi det var Santa Marias.
Du kan även göra din egen kryddblandning om du vill, någonstans ska vi ha ett recept på det som vi ska ta och leta upp.
Vår blandning har vi fått hemköpt från en bekant som åker till Indien då och då. Säkert finns det i någon asiatisk affär också.

Svar:
ljuvligmat.blogg.se

Anonym

Det ser så gott ut, och färsk ananas…mums

Svar: Tack! :)
ljuvligmat.blogg.se

Mamma

Ja det ser friskt och gott ut!

Svar:
ljuvligmat.blogg.se