Mina bästa köttbullar

Då var det söndag igen. Helgerna går alldeles för fort, speciellt när man jobbar en lördag eller söndag som jag har gjort idag. Väl hemma tog jag en lång promenad med Ebba i det sköna vädret. Gäller ju att passa på innan snöovädret kommer på tisdag. När ska våren komma egentligen? Är så trött på kyla och snö nu. Efter promenaden blev det en smarrig middag med dom godaste köttbullarna, kokt potatis, broccoli och gräddsås. Husmanskost när den är som bäst helt enkelt. Köttbullar kan vara något av det godaste jag vet. För att få riktigt goda köttbullar ska man använda en bra kalvfond och sedan steka dom i mycket smör! Blir sååå gott.
 
 
500 gram blandfärs eller fläskfärs
3/4 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
1 st gul lök
1 st ägg
1 msk kalvfond (Knorrs är helt klart bäst!)
1,5 tsk salt
0,5-1 tsk svartpeppar
 
Blanda grädde, ströbröd och ägg i en skål. Låt svälla en stund. Riv under tiden löken och blanda ner i ströbrödsblandningen. Tillsätt kalvfond, salt och peppar. Blanda med färsen och forma till köttbullar. Stek köttbullarna på ganska hög värme i mycket smör tills dom får en fin och krispig yta. Låt dom sedan steka färdigt på medelhög värme.
 
 
Servera köttbullarna med kokt potatis/potatismos, gräddsås och grönsaker. Ljuvligt gott! Är det någon som sitter inne med ett gott recept på färsbiffar/köttfärslimpa/eller annan maträtt med färs får ni gärna dela med er. ;) Har nämligen massor med köttfärs liggandes i frysen och något måste jag använda det till. Tips mottages gärna.
 
Mamma

Detta ska vi ha till middag idag! Det godaste man kan ha!!! Och min goda sås till det! : )