Godaste fisksoppan

Ikväll åt vi en suuupergod fisksoppa till middag. Mums! Hittade en påse med färdiga tärningar av lax och torsk i frysdisken sist jag var på ICA, tänkte att det kunde vara perfekt att använda till en soppa - och det var det. Gott kryddad blev den med lite olika örter och cayennepeppar. Nästa gång jag lagar den kommer jag nog tillsätta lite dill också, det passar ju så bra till alla sorters fiskrätter. Som tillbehör är ju ett gott bröd ett måste. Surdegsbröd eller franskbröd passar jättebra till denna soppan.
 
 
300 gram lax- och torsktärningar
500 gram oskalade räkor
0,5 st purjolök
1 st gul lök
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
4 st potatisar
1 st stor morot
1 msk tomatpuré
1-2 msk blandade örter (jag tog Findus frysta örter)
2 dl vitt vin (matlagningssvin går bra)
1,5 dl créme fraiche
2-3 dl matlagningsgrädde
2-3 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk hummerfond (eller skaldjursfond)
salt, peppar och cayennepeppar efter smak
 
Hacka löken i lagom stora bitar. Skär potatisen och morötterna i skivor och lägg i en kastrull. Låt koka tills dom är nästa klara. Smält smör i en annan kastrull och fräs löken mjuk. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpurén. Salta och krydda med olika örter. Låt allt fräsa en stund. Tillsätt buljong, fond och vatten. Låt koka ett par minuter. Rör ner grädde, créme fraiche och vin. Låt sjuda på svag värme i ca 10-15 min. Lägg i den kokta potatisen och morötterna. Tillsätt fisktärningarna och låt koka ytterligare 5-6 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och servera.
 
 
Nu blir det chokladpudding framför TV:n. ;)
 
Bland bakverk och kastruller

Det är alltid gott med fisksoppor!! Smidigt med färdiga bitar av lax och torsk. Köper det ibland själv när det finns.