Bacon- och broccolipaj
Yes, jag lyckades! Den senaste tiden har jag inte klarat av att göra en pajdeg. Antingen sjunker kanterna ihop när den åker in i ugnen eller så är det något annat som går fel. Så idag är jag extra glad. Jag klarade att göra en pajdeg och få den att hålla formen. Underbart! ;) Alla älskar väl paj! Matpajer, efterrättspajer, smulpajer - ja det finns hur många olika pajer som helst. Det bästa är att man kan variera dom hur mycket som helst, med precis vad som helst. ;) Idag slängde jag ihop en jättegod bacon- och broccolipaj. Extra krämig och god blev den med vispgrädde i äggstanningen istället för mjölk.
3 dl mjöl (jag använde grahamsmjöl)
125 gram smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten
Blanda ihop matfett (skuret i små tärningar) och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt stå kallt en stund, ca 20-30 min. Nagga och grädda i 225 grader ca 10 min.

140 gram bacon
250 gram färsk broccoli
1 st liten purjolök
2 dl riven ost (gärna en lagrad sort för extra smak)
2,5 dl vispgrädde
3 st ägg
salt och peppar
Klipp baconet i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna. Hacka purjolöken. Lägg broccoli, bacon och purjolök i pajskalet. Blanda ihop grädde, riven ost och ägg i en bunke. Tillsätt salt och peppar. Häll äggblandningen över det andra. In i ugnen på 200 grader ca 30 min.

Servera med en sallad, gärna med frukt i.
Gott! :)