Ugnsbakad torskrygg med soltorkade tomater och bacon
Ännu mer fisk på menyn! Märks det att vi gillar fisk i vårt hem? ;) Minst en gång i veckan brukar vi äta fisk, det är ju så himla gott och framförallt nyttigt! Dessutom går det att variera i det oändliga - fiskgratänger, soppor, grytor, stekt eller kokt - ja, det finns hur mycket som helst. Här ska ni få en smarrig fiskrätt som inte tar mer än en halvtimme att laga. Baconets rökta smak och dom söta soltorkade tomaterna passar jättebra ihop med torsken.

4 torskryggfiléer
3-4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
140 gram bacon
6-8 soltorkade tomater (Ridderheims är bäst!)
0,5 gul lök
2 msk hackad persilja
salt och peppar
kokt potatis
gräddfil
Skala löken och skär den i tunna klyftor. Strimla baconet på längden. Stek bacon och lök tillsammans i en stekpanna i ca 3-4 min. Strimla dom soltorkade tomaterna och rör ihop med baconet och löken. Ställ åt sidan. Häll flytande smör i en ugnssäker form och tillsätt sambal oelek och pressad vitlök. Blanda allt i formen. Lägg fiskbitarna på smöret och strö över den hackade persiljan. Salta och peppra. Lägg baconröran ovanpå fisken och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. Tag ut formen efter halva tiden och ös fisken med smöret.



Servera med kokt (eller kraschad potatis som min pojkvän hade - riktigt gott och krispigt!) och gräddfil.
Hej. Snubblade in på din blogg igår via nån annan blogg. Himla härligt måste jag säga. Har skrivit ned flera recept i min receptbok och igår bakade jag dina grahamsbullar med strålande resultat. Ska absolut fortsätta läsa!