Paneng red curry med kyckling

Lördagsmiddagen blev verkligen så god! Jag lyckades göra en riktigt god paneng red curry med kyckling som faktiskt smakade precis (ja, inte långt i från i alla fall!) som den gör i Thailand. Rätten är en klassisk thailändsk kycklingrätt med smak av röd curry, chili och limeblad. Jordnötterna ger en god och krämig smak och såsen får en härlig hetta från currypastan. Denna rätten beställer jag ofta när jag är i Thailand - alltid lika gott var man än beställer det, och det smakar ingen större skillnad om det så kostar 8 kr eller 30 kr.
 
 
500 gram kycklingfilé
2 msk olivolja
3 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1-2 msk torkad kaffir limeblad
1 dl jordnötter
1-1,5 msk strösocker
2-3 tsk fisksås
röd chili (om du vill ha det riktigt starkt)
4-5 basilikablad
 
Strimla kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Mixa (eller använd en mortel) jordnötterna smått. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs currypastan i oljan i ca 1 min. Tillsätt den strimlade kycklingen och låt fräsa med någon minut. Tillsätt jordnötterna och rör om. Häll över kokosmjölk, socker, fisksås och limeblad. Låt allt puttra en stund och smaka av om det behövs mer fisksås eller socker. Strimla basilikan och lägg ner i såsen.
 
 
 
 
Servera med ris och strö över färsk koriander. Nu testar ni detta! ;)
 
Sara på Vardag.nu

Loooove kyckling i panengcurry! Beställer alltid det på thaihaket i stan - med massa grönsaker i och utan ris till... Då är det som bäst :) Plitar ner ditt recept direkt, låter gott!

Svar: Eller huuur, det är ju så himla gott! :) Kram till dig!
ljuvligmat.blogg.se

Mårtenssons kök

Thaimat när den är som bäst, ojojoj vad vi längtar tebax... Men tills det är dags att återse detta underbara land så stillar vi längtan med mat, bästa substitutet:) Vi testar absolut!

Kramar

Svar: Håller med, jag längtar med till Thailand. Blir antagligen en tripp dit i vinter. :) Ja, ni får absolut ta och prova denna paneng curry - jättegott blev det! Kram på er.
ljuvligmat.blogg.se

matmedmera

Jag instämmer absolut. Thai är så gott och mycket godare när man själv lagar thai hemma än köper här i Sverige.

kram/Gosia

Svar: Ja, det är det verkligen. :) Kram / M
ljuvligmat.blogg.se

Ella

Men ååååååååhhhhh Paneng in my heart. Såååå gott. Bara måste prova ditt recept. Och kan bara hålla med om att de smakar så mycket bättre i Thailand än på svenska Thairesrestauranger. Mums!!

Svar: Eller hur, det är så jäkla gott! :) Du får verkligen ta och prova receptet. Kram / M
ljuvligmat.blogg.se

Bland bakverk och kastruller

Panaeng är så gott. Vi gick en matlagningskurs i Thailand där vi bla gjorde paneang, den blev så god!!
Kram

Svar: Jag kan verkligen tänka mig det. Älskar den thailändska maten. :) Så gott!!! Kram
ljuvligmat.blogg.se

Carro

Tusen tack för ett toppenrecept! Gjorde den utan jordnötter och den blev riktigt god ändå.

Svar: Så lite så... ;)
ljuvligmat.blogg.se

Felicia

Hur många personer är receptet för?:)

Svar: Ca 3-4 port.
ljuvligmat.blogg.se

Elvy

Ser supergott ut! Använder du salta jordnötter eller naturella?

Svar: Salta. :)
ljuvligmat.blogg.se

Anton

Vad för typ av fisksås använde du dig av?

Anton

Vilken fisksås använde du dig av?

Svar: Någon från Ica. Kommer ej på märket.
ljuvligmat.blogg.se