Mannerströms pannbiffar med sockerstekt lök

Grillen används flitigt här hemma (nästan varje dag, om jag ska vara ärlig!), men ibland måste man variera sig och ha något annat på menyn än just grillat. Sommaren har ju precis börjat och redan nu vill man ju inte tröttna på den goda grillmaten. Så i början på veckan gjorde jag Mannerströms pannbiffar som är så himla goda! Har ni inte provat dom, måste ni göra det nu. Pannbiffarna blir riktigt saftiga och tillsammans med den sockerstekta löken blir det underbart gott. Husmanskost när den är som bäst helt enkelt!
 
 
600 gram blandfärs
2 medelstora gula lökar
3 kokta potatisar
1 dl gräddmjölk (0,5 dl mjölk och 0,5 dl grädde)
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk kalvfond
salt och peppar
 
2 stora gula lökar
smör till stekning
1 tsk strösocker
 
Skala dom medelstora lökarna. Riv den ena och finhacka den andra. Bryn den finhackade löken i smör tills den mjuknar. Mosa potatisarna med en gaffel. Blanda gräddmjölken, ägget, ströbröd, vatten, den rivna och den finhackade stekta löken i en bunke. Låt svälla en stund. Blanda smeten med färs och kalvfond. Salta och peppra och blanda till en jämn smet. Ställ färsen åt sidan. Skala dom stora lökarna och skär dom i tunna skivor. Stek dom gyllenbruna i smör och pudra över sockret. Ställ löken åt sidan. Forma färsen till biffar (jag fick ut ca 10 st) och stek dom sakta i smör tills dom är knapriga och gyllenbruna ca 4-5 min / sida. Fräs samtidigt löken en gång till och lägg ovanpå den färdigstekta biffen.
 
 
 
 
En mer saftig och god pannbiff får man leta länge efter. ;)
 
Mamma

Alltså dom ser ju väldans saftiga och goda ut!!! : )

Svar: Det är dom! Sjukt goda.
ljuvligmat.blogg.se

Vardagsmat a la Jess

Gud så gott! Det där är verkligen en av mina favoriträtter! :-D

Svar: Min med, så gooott! :)
ljuvligmat.blogg.se

Mårtenssons Kök

Ja vi har ju konstaterat att vi är lite dåliga på att laga till färs i vårt kök och försöker verkligen få in det mer på menyn, pannbiffar med mycket lök är ju gott så det får vi minsann ta med någon kommande vecka!

Svar: Det får ni absolut göra. :) Mycket lök ska det vara... Kram!
ljuvligmat.blogg.se