Kycklingburgare med mangosås

Hemmagjorda kycklingburgare med smörstekt bröd och mangosås blev dagens middag. Burgare på kycklingfärs har jag faktiskt aldrig gjort innan och det blev verkligen så gott En kul och lite spännande variant på vanliga hamburgare. Jag använde mig av färdigmald kycklingfärs, vill man kan även använda kycklingfiléer och mala själv i en köttkvarn eller matberedare. Jag smaksatte mina burgare med vitlök, persilja, schalottenlök, sweet chilisås och chilipulver - passade riktigt bra ihop!
 
 
500 gram kycklingfärs
1 ägg
1 schalottenlök
1-2 vitlöksklyftor, pressad
2-3 msk persilja
1 msk sweet chilisås
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Mangosås:
250 gram mango (jag använde fryst i bitar)
2 dl crème fraiche
1 lime
1 röd chili
salt och peppar
 
Finhacka persiljan. Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till burgarna. Forma färsen till fyra biffar och lägg på en våt skärbräda. Stek eller grilla burgarna i ca 5 min / sida. Mixa mangobitarna i några sekunder. Tillsätt crème fraiche, rivet limeskal och hackad chili. Pressa i limesaft och smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
 
Servera med smörstekt formfranska och grönsaker.
 
Lajna

Mums...Du är väldigt påhittig Gittan med din mat! Frågan är bara hur orkar du?? För oss blev det Tatung idag! : )
Melvin och jag gick förbi på vår PW och han skulle TVUNGET upp till er! Men vad gjorde ni??? Gästvänliga? Hahaha

Sandra - Fika of the day

Wow, det ser ju jättegott ut!

Svar: Tack! :) Det var väldigt smarrigt.
ljuvligmat.blogg.se

Mårtenssons kök

Kycklingburgare är gott som omväxling till de "vanliga" hemburgarna, mangosåsen känns verkligen som ett gott tillbehör!