Grillad torskrygg med färska örter
Det enkla är oftast det godaste. Mat behöver inte vara komplicerat för att smaka gott. En god fisk, en klick smör, lite klippta örter, färskpotatis och du har världens godaste middag. Denna fisken smälter verkligen i munnen - det blev så otroligt gott och saftigt! Fisken grillas i ett litet paket och sköter sig själv på grillen, så du slipper stå och vända och hålla koll så att det inte bränns - hur bra är inte det? ;) Jag grillar fisk alldeles för sällan, men nu ska det bli ändring på det. Det här kommer ni älska, prova detta säger jag bara!

4 portionsbitar torskrygg
50 gram smör
1-2 dl klippta färska örter - dill, persilja och gräslök
1 citron
salt och svartpeppar
kokt färskpotatis som tillbehör
Lägg ut fyra stora folieark på köksbänken. Lägg en portionsbit på varje ark. Salta och peppra. Skär smöret i fyra bitar och lägg dom på fisken. Strö över rikligt med örter. Halvera citronen och pressa ut saften från den ena halva på fiskbitarna. Skär den andra halvan i fyra bitar och spara som tillbehör.


Vik ihop arken till ett paket (se till så att paketet är helt tätt!) och grilla dom i ca 10 min tills fisken är precis genomkokt. Servera fisken med färskpotatis och citronbitarna. Om man vill kan man servera en kall sås till, om man inte bara vill ha smöret som "sås".



Ja detta såg verkligen gott ut! Och fisk är ju inget man grillar så ofta precis! Detta ska jag testa! 😄