Lime- och honungsmarinerad lax med grillad sparris och örtsås
Det här var bland det godaste jag ätit - alla fall när det kommer till fisk. Mums, vad gott det blev! Marinaden passar perfekt tillsammans med laxen, söt och lite surt - sen att den får lite grillsmak skadar ju inte heller. Jag hackade dessutom i en röd chilifrukt för lite hetta och det blev jättebra. Jag tycker att det är ganska svårt att grilla fisk, så använd gärna ett grillhalster när ni grillar, så slipper ni att fisken går sönder och trillar ner i glöden. Jag serverade laxen med grillad sparris (i ett foliepaket tillsammans med havssalt och några klickar smör), färskpotatis och örtsås. Sommarmat när den är som bäst!

4 portionsbitar laxfilé
0,75 dl flytande honung
1 lime
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
salt och peppar
tillbehör:
grillad sparris
kokt färskpotatis
örtsås
Häll honung i en skål. Pressa ner saften från limen och en pressad vitlöksklyfta. Blanda väl. Hacka chilin och tillsätt även den. Krydda med salt och peppar. Häll ner marinaden i en påse och lägg ner laxen. Låt marinera i 1-2 timmar. Grilla laxen i ca 5 min/sida. Örtsåsen gjorde jag på 3 dl gräddfil, 2 msk majonnäs, 1 dl finhackade örter, salt och peppar.




Mums låter fantastiskt gott :)