Köttfärspaj

En god köttfärspaj går hem hos dom allra flesta. Denna pajen fick ett krämigt täcke gjort på crème fraiche, riven ost, vitlök och majonnäs. Blev verkligen så gott! Pajdegen är den bästa (enligt mig!) och ett stort plus för att den inte behöver förgräddas innan fyllningen ska i. Servera pajen med en god sallad.
 
 
4 dl vetemjöl
50 gram smör eller margarin
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
 
400 gram nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
salt och peppar
 
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och köttfärsen i smör i en stekpanna. Tillsätt timjan, sambal oelek, tomatpuré och vatten. Låt puttra i ca 5-10 min. Skölj och tärna paprikan i små bitar. Tillsätt paprikan i stekpannan tillsammans med det andra. Smaka av köttfärsröran med salt och peppar och lägg sedan över i pajskalet. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, pressad vitlök och riven ost i en skål. Bred ut blandningen över köttfärsen. Grädda pajen i 200 grader i mitten av ugnen i ca 20-30 min.
 
 
 
 
Har precis bakat en riktigt kladdig kladdkaka som jag komponerade ihop innan idag, massor med mörk choklad och kakao - receptet får ni senare idag eller imorgon.
 
Mamma

Åhh min favorit!! Kunde du ju gett pappa en bit som jag kunde ha till lunch imorgon....

Svar: Haha, den blev uppäten till sista smulan! ;)
ljuvligmat.blogg.se

Bland bakverk och kastruller

Köttfärsslimpa är något som alltid går hem!! Din paj låter jättegod!!
Och krämigt med creme fraichen och majon.
Kram

Svar: Ja, toppingen är verkligen pricken över i:et. :) Kram!
ljuvligmat.blogg.se

Mårtenssons Kök

SÅ kul att du har bakat danskt rågbröd, det är Håkans absoluta favoritfrukostbröd mitt i veckan. Vi har funderat på att baka ett själv också så ditt recept kommer till nytta i vårt kök!

Vilket bra recept på pajdeg som inte ska förgräddas, fyllningen låter verkligen inte fy skam den heller.

Kramar

Svar: Jag förstår Håkan - det är också mitt favoritbröd. :) Så gott!!! Ha en bra kväll. Kramar.
ljuvligmat.blogg.se

Finas mammis

Jag tror att jag har ett liknande recept, fast köttfärsen kryddas enbart med en hel påse Tacco-krydda. Då har jag ett kilo färs.Jag har gjort den pajen i flera år och jag tycker den på något vis att den hör sommaren till och är en smidig bjudmat. Tack för kommentaren hos mej! Kram/Finas mammis

Svar: Det är jättegott att krydda med tacokrydda också. Brukar också göra det ibland. Snabbt och lätt! :) Ha en bra kväll. Kram / M
ljuvligmat.blogg.se