Himmelsk kladdkaka med mandel

Här kommer receptet på kladdkakan jag bakade i veckan. Kanske en av dom godaste kladdkakor jag har bakat. Lagom kladdig och väldigt mycket chokladsmak - precis i min smak. Det finns huuur många recept som helst på kladdkakor, det gäller bara att hitta den där som "har det lilla extra" och det måste jag säga att denna har. Glöm inte att servera kakan med lättvispad grädde.
 
 
200 gram smör
4 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
(0,5 dl kokos till att bröa formen med)
 
flagad mandel
lättvispad grädde
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och kakao i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet. Smörj och bröa en form (ca 24-26 cm) och häll sedan ner smeten i den. Grädda kakan i ca 25 min och låt sedan svalna en stund. När kakan svalnat i rumstemperatur låter du den stelna i kylen i några timmar - gärna över natten då blir den helt klart godast! Strö över rikligt med mandel och servera med lättvispad grädde.
 
 
 
 
 
 
Katarina

Den ser helt ljuvligt god ut!

Svar: Tack snälla du!
ljuvligmat.blogg.se

emma

Hej,

Jag följer din blogg och bakar nästan allt du gör, tycker du är jätte duktig och kreativ!

Jag undrar om inte 5 dl socker är lite mycket? Blir den väldigt söt? Kan jag minska på sockret och få bra resultat ändå?

Svar: Tack så jätte mycket. Vad kul att du gillar mina recept.
Nej, eftersom det är en stor (eller dubbel) sats, ska det vara den mängden socker i kladdkakan. 5 dl blir precis lagom. I en mindre sats kladdkaka har man ca 2-3 dl socker, jag har bara dubblat mängden. :)

Du kan prova med 4 dl, men inte mindre...

Lycka till!
ljuvligmat.blogg.se

Emma

Vad fin din blogg är! :)

Svar: Tack så mycket! :)
ljuvligmat.blogg.se