Himmelsk kladdkaka med mandel
Här kommer receptet på kladdkakan jag bakade i veckan. Kanske en av dom godaste kladdkakor jag har bakat. Lagom kladdig och väldigt mycket chokladsmak - precis i min smak. Det finns huuur många recept som helst på kladdkakor, det gäller bara att hitta den där som "har det lilla extra" och det måste jag säga att denna har. Glöm inte att servera kakan med lättvispad grädde.

200 gram smör
4 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
(0,5 dl kokos till att bröa formen med)
flagad mandel
lättvispad grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och kakao i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet. Smörj och bröa en form (ca 24-26 cm) och häll sedan ner smeten i den. Grädda kakan i ca 25 min och låt sedan svalna en stund. När kakan svalnat i rumstemperatur låter du den stelna i kylen i några timmar - gärna över natten då blir den helt klart godast! Strö över rikligt med mandel och servera med lättvispad grädde.





Den ser helt ljuvligt god ut!