Gordon Ramsays burgare med hemmagjorda bröd

Fredagens middag blev Gordon Ramsays burgare (som blev riktigt goda!) med hemmagjorda bröd och dressing. Så himla gott! Hamburgarna kommer jag helt klart göra igen - saftiga och en riktigt god smak på dom. Tänk på att inte blanda och röra för mycket i färsen när ni gör burgare, då kan burgaren lätt bli kompakt och seg. Så försök att blanda så lite som möjligt för bästa resultat. ;) Recept på bröden kommer i ett annat inlägg.
 
 
600 gram nötfärs
2 äggulor
1-1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk ketchup
1,5 tsk dijonsenap
2 msk worchestershire sauce
0,5 gul lök (eller röd lök)
 
Blanda ihop alla ingredienser utom färsen i en skål, blanda väl. Tillsätt sedan färsen och blanda med det andra. Forma fyra stora biffar, ca 1-2 cm tjocka och lägg på en våt skärbräda. Grilla burgarna (eller stek i en stekpanna) i ca 4-5 min / sida. Servera med bröd, sallad, tomat, gurka, ost, ketchup och dressing. Dressingen gjorde jag på crème fraiche smaksatt med paprika och chili, 0,5 dl bostongurka och hackad röd chilifrukt. Kryddigt och gott - testa det!
 
 
Bästa köpet på länge - grillhalstret! Riktigt smidigt och bra när man grillar hamburgare eller fisk. 59 kr på ICA.
 
 
 
 
Anonym

Detta hade vi förmånen att bli bjudna på! Skit gott! Du är en duktig kock! 😃

Annika

Super mumsigt! :D

Svar: Tackar. :)
ljuvligmat.blogg.se

Anonym

ser inte ut som hemma gjort bröd ju -.-

Svar: Nej, kanske inte... men det är dom. :)
ljuvligmat.blogg.se