Enkel chokladmousse

Finns det fler än jag som inte lyckas med att göra (lyckades en gång, men inte dom andra 20 gångerna!) en vanlig chokladmousse gjord på grädde och äggulor? Varför ska det vara så svårt att få den len och perfekt i konsistensen. Min blir bara en enda stor klump eller alldeles för grynig. Nu har jag gett upp och testade istället ett annat sätt att göra mousse på som blev väldigt bra. Har testat med både mjölkchoklad och vit choklad. Mjölkchoklad är helt klart godast, men vit blev också gott! Chokladmoussen gör du på grädde, kvarg och choklad. Enkelt och riktigt gott - helt utan klumpar och grynig konsistens. ;)
 
 
2,5 dl vispgrädde
200 gram choklad
2 dl kvarg 10%
 
Vispa grädden fluffig, men inte för hård. Hacka chokladen grovt och smält över ett vattenbad. Rör om hela tiden, så chokladen smälter helt. Häll kvargen i en bunke, rör ner den smälta chokladen i kvargen och blanda sedan ner grädden. Rör om ordenligt! Häll upp moussen i serveringsskålar eller små glas och låt sedan stå i kylen i några timmar. Servera moussen med färska bär.
 
 
 
Mamma

Ser friskt ut i sommar värmen! Men jag hittade ingen till mig idag?? Var hade du gömt dom???

Katarina

Låter ljuvligt gott! Önskar dig en fin dag, kram!

Svar: Tack, detsamma! Kram
ljuvligmat.blogg.se

Jojo

Gott!

Svar: :)
ljuvligmat.blogg.se

sofie mumsfillibaba

Men, så gott! Kesellan gör den lite sådär gott syrlig också kan jag tänka mig. Längesen jag försökte mig på mousse men den där gryniga har jag nog lyckats med några gånger....

Svar: Skönt att höra att det inte bara är jag som har problem med den! :) Precis - kesellan gör moussen syrlig och god.
ljuvligmat.blogg.se