Pannacotta med passionsfrukt

Detta året fick jag äran att göra efterrätt till nyårsmiddagen. Det blev en suuupergod pannacotta med ett täcke av passionsfrukt, sött och syrligt på samma gång. Riktigt gott blev det - fick jag i alla fall höra av dom andra som åt den. Jag kunde tyvvärr inte själv känna någon smak, pga att min förbannade förkylning som jag har haft i flera dagar nu. Så trist, känns ju knappt lönt att äta. Har ni inte testat pannacotta förr, så testa denna! Den är galet god.
 
 
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 st vaniljstång
2 st gelatinblad
 
2 st passionsfrukter
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Skär upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Låt även skalet/stången följa med i grytan. Häll i grädde och socker, låt koka upp. Sjud på svag värme i cirka 15 min under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dom i kastrullen. Smält dom försiktigt under omrörning.
 
 
Fördela krämen i fyra portionsglas. Låt stå i kylen i minst 3 timmar. Dekorera med passionsfrukt. Smaklig spis!
 
Pappa

Jääävligt goda! När får vi det nästa gång?