Bakad potatis med räkröra

Bakad potatis med räkröra är ju så himla gott! Jag tycker faktiskt att det passar både som vardagsmat och som bjudmiddag. Enkelt och gott - och med handskalade räkor blir det extra lyxigt. Det finns hur många olika sorters röror som helst, men räkröra måste vara något av det godaste. Ska faktiskt testa att göra en röra med bacon någon dag. Hade nog varit riktigt gott. I alla fall, denna räkröran är jättegod. Ni måste testa den!
 
 
2-3 st bakpotatis
 
200-300 gram handskalade räkor
2 msk majonnäs
3 dl gräddfil
1 st rödlök
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk flytande honung
italiensk salladskrydda efter smak (man ska ha ganska mycket)
dill
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, borsta och torka potatisarna. Stick några hål i potatisarna. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och baka dom i ugnen i ca 50-60 min. Känn med en sticka och kontrollera så dom är färdiga. Blanda gräddfil, sambal oelek och majonnäs. Finhacka rödlöken, rör i den och räkorna. Tillsätt honung, italiensk salladskrydda och dill.
 
 
Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med röran. Servera med en sallad, gärna med paprika i.
 
Gittan

Ser väldigt smarrigt ut! : ) Har haft din kalpos idag, och vad mustig och god den blev!

Nathalie

Gott! Jag ska göra kalopsen imorgon!;) Bra att du har en matblogg så man kan gå in och få lite inspiration! Fina bilder med!

nickan

Mmm gott

Besche

Fina handskalade räkor! Var dom dyra? Var hittar man så fina räkor?

Svar: Haha, på Olssons hembageri! ;)
ljuvligmat.blogg.se