Sega kladdkakemuffins

Dessa goda kladdkakemuffins blir riktigt sega och goda. Får en jättegod smak av choklad, då man använder både kakao och 70% mörk choklad i smeten. Så goda! Blir lätt till en liten bakelse om man toppar den med lite vispgrädde och färsk frukt, som t ex jordgubbar eller hallon.
 
 
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
50 gram smör eller margarin
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram mörk choklad (70%)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker riktigt pösigt. Smält smöret och häll sedan i olja och sirap. Blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt i en bunke. Vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka och smält chokladen (antingen över ett vattenbad eller i micro) och blanda ner den i smeten. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna 2/3 med smet. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
 
 
 
Muffinsen ska sjunka ihop i mitten när dom tas ut. Låt svalna! Toppa muffinsen med en klick vispad grädde och färska bär. Så gott!
 
 
Bland bakverk och kastruller

Det är så smidigt att göra kladdkaksmuffins och gott är det oxå!!

Mårtenssons kök

Riktigt gott och så fint att servera med grädde och gubbar som du gjort.

Svar: Visst är det smarrigt. Tack! ;)
ljuvligmat.blogg.se