Ostfrallor
Även denna helgen blev det nybakade frallor till frukost. Idag bakade jag ostfrallor och dom blev riktigt smarriga! Ett måste är att använda en god och lagrad ost att toppa bullarna med. T ex prästost, västerbottenost eller något liknande. Blir så gott! Bullarna behöver bara jäsa en gång, så det går rätt så fort att baka dom.

50 gram jäst (för matbröd)
5 dl vatten
50 gram smör eller margarin
1 msk sirap
0,5 msk salt
12-15 dl vetemjöl (du kan också byta ut lite av vetemjölet till fullkornsmjöl - som jag gjorde)
1 st ägg
2-3 dl riven ost
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Smält smöret och häll i detta i vattnet. Häll över lite av spadet på jästen och rör om tills jästen har löst sig. Häll sedan i resten av spadet. Tillsätt sirap, salt och nästan allt mjöl. Blanda ordentligt och forma sedan till bullar (jag fick ut ca 12 st bullar). Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ägget och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min, tills bullarna har fått fin färg. Låt svalna på galler och servera sedan med valfria tillbehör.

Jag åt mina bullar med kokt ägg (hårdkokt ska det vara!) och kaviar. Förbannat gott! ;)
Vilken lyx! Kanske kommer hem o äter frukost hos dig någon gång;)