Korv- och kycklinggryta

Innan jobbet tog jag fram några kycklingfiléer som låg och skräpade i frysen. Tanken var att göra en god och mustig kycklinggryta till middag - och det blev det! Grytan innehöll bland annat korv, champinjoner och ajvar som smaksättare. Har faktiskt aldrig varit speciellt förtjust i ajvar, men det blev faktiskt riktigt gott - speciellt som smaksättare i en gryta. Kommer helt klart göras fler gånger. Riktigt smarrigt!
 
 
3 st tjocka korvar
2 st gula lökar
8 st färska champinjoner
1 st vitlöksklyfta
0,5 burk ajvar
1 msk tomatpuré
1 st hönsbuljongtärning
3 dl vispgrädde
5 dl mjölk
3 st kycklingfiléer
2 msk vitvinsvinäger
1-2 tsk paprikapulver
1-2 tsk chiliflakes
salt & peppar
persilja
 
Skär korven i bitar, skala och hacka löken och stek tillsammans i en gryta. Skölj och skär champinjonerna i kvartar. Tillsätt detta i grytan och låt steka med. Häll i ajvar, tomatpuré, buljong, pressad vitlöksklyfta, grädde och mjölk. Skär kycklingen i bitar och lägg i grytan. Krydda med paprikapulver och chiliflakes. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme tills kycklingen är helt färdig. Tillsätt lite vinäger och smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk persilja.
 
 
Servera med jasminris.
Mårtenssons Kök

Låter som en gryta med många goda smaker, mustigt och värmande!

Svar: Ja, precis. Perfekt gryta att värma sig med i denna kylan. :)
ljuvligmat.blogg.se