Vaniljpannacotta med hallonspegel
Oj, vad gott detta blev! Ljuvlig och len pannacotta med en hallonspegel gjord på färska hallon (från trädgården!), strösocker och lite vatten. Så, äntligen fick jag användning för mina stora och fina hallon. Vi har så galet mycket hallon i vår trädgård att jag inte vet vad jag ska göra med alla! Stora, fina och med en söt smak - verkligen perfekta hallon! Har både gjort paj på dom, haft dom i filmjölken och nu till pannacottan igår. Har ni fler tips på vad jag kan baka/laga på dessa smarriga bär? Dela gärna med er! Pannacottan och hallonspegeln får ni recept på här.

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 vaniljstång
3 gelatinblad
150 gram färska hallon (eller frysta!)
3 msk strösocker
2 msk vatten
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Sänk värmen och låt småkoka under lock i ca 15 min. Ta upp vaniljstången och rör försiktigt ner gelatinbladen i kastrullen. Häll upp i glas och låt stelna i kyl i ca 4 timmar.

Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör om. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna. Toppa pannacottan med hallonsåsen precis innan servering.

Ljuvlig pannacotta med söt-syrlig hallonsås!

Ät och njut!
Jag åt och njöt! 😃👍