Filmjölksbröd med frön

Om du vill ha ett gott och saftigt matbröd snabbt är filmjölksbröd det bästa tipset! Det tar sin lilla tid i ugnen, men endast några få minuter att slänga ihop! Det är bara att röra ihop ingredienserna, lägga smeten i formen och sedan grädda i någon timme. Brödet är proppat med massa nyttiga fröer och grova mjölsorter, vilket gör det extra mättande. Precis innan maten tryckte jag i mig (kunde ju inte låta bli att provsmaka ett nybakat bröd direkt från ugnen!) två skivor med massor av smör - det skulle jag aldrig ha gjort, för sen fick maten knappt plats i magen. ;) Men gott var det!
 
 
7 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
1 dl havregryn
1 dl krossade linfrö
1 dl rågkross
0,5 pumpakärnor
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl brödsirap (eller annan sirap)
7-8 dl filmjölk
 
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan sirap och filmjölk. Blanda väl! Smörj och bröa en avlång form på 1,5 liter.
 
 
Lägg ner den kladdiga smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 15 min. Om ytan börjar se mörk ut kan du täcka brödet med ett bakplåtspapper. Ta ut brödet och låt det svalna något innan du lossar det från formen. Förvara brödet under en bakhandduk.  
 
 
 
 
Lycka till!
 
Sara på Vardag.nu

Vad snyggt ditt bröd blev! Så snygga blir inte min filmjölksbröd ;) Men goda är de!

Svar: Haha. Ibland "bubblar" dom upp helt och ibland blir dom lite snyggare. ;)
ljuvligmat.blogg.se