Biff med bambuskott
Som matbloggare blir man ofta (i alla fall jag!) inspirerad av andra matbloggare och vad dom lagar för mat när man kikar runt på internet. Ibland fastnar man för något recept och skriver genast upp ingredienserna på inköpslistan - och idag var inget undantag. Med lite inspiration från den här bloggen och även denna, blev jag nyfiken på att göra en egen version av den asiatiska rätten biff med bambuskott. Och mums, vad gott det blev och vilka smaker! Smakar precis, om inte godare, som en riktig biff med bambuskott man kan beställa på vilken asiatisk restaurang som helst.

500 gram lövbiff
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3-4 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
0,5 dl japansk soja
1 msk kinesisk soja
1-2 tsk oyster sauce
1 burk skivade bambuskott
0,5 tsk strösocker
salt och peppar
persilja till garnering (kan uteslutas)
Strimla köttet. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn köttet hastigt. Salta och peppra. Hacka lök och vitlök, tillsätt detta i stekpannan och fräs någon minut tillsammans med köttet. Tillsätt vatten, kalvfond, sambal oelek, soja, oyster sauce, bambuskott och socker. Låt koka ihop en stund. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja precis innan servering.

Innan persiljan kommer på...



Detta recept sparar jag. Det måste jag testa. Det låter ju supergott. :-D