Asiatisk kycklingwok
Idag gjorde jag en grymt god kycklingwok till middag! Hittade den på 56kilo.se och är kanske den godaste woken jag lyckats göra någonsin. Underbara asiatiska smaker av ingefära och soja. Sambal oeleken ger en fin hetta, som man absolut inte ska hoppa över. Jag använde mig av ganska mycket sambal oelek, då jag gillar stark mat - men styrkan kan man själv reglera, beroende på hur starkt man vill ha det. Låt gärna kycklingen ligga i marinaden en stund för bästa resultat och smak.

500 gram kycklingfiléer
0,5 dl japansk soja
2 msk riven ingefära
1-2 tsk sambal oelek (jag använde 2 tsk)
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
6 salladslökar
1 röd paprika
0,5 spetskålshuvud
150 gram äggnudlar
1 påse bladspenat
1 dl kycklingbuljong (1 msk kycklingfond + 1 dl vatten)
Blanda soja, ingefära, sambal oelek, pressad vitlöksklyfta och olja i en skål. Skiva kycklingen i små bitar och lägg i marinaden. Låt marinera i minst 15 min. Koka upp lättsaltat vatten till nudlarna. Ansa och finstrimla kålen. Skär paprika och lök i tunna skivor. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en wok eller stekpanna, woka kycklingen i ca 3 min och lägg sedan åt sidan. Stek lök, paprika och spetskål mjuka i olja, ca 2 min. Tillsätt kyckling, spenat, buljong och dom kokta nudlarna. Blanda och servera rykande hett!



Ser verkligen jättegott ut! :-)