Pulled pork

Nu har även jag provat att göra pulled pork (som så många andra matbloggare!) och herreguuud, vad gott det var! Det bara smälter i munnen när man äter det. Så sjukt gott och med alla goda tillbehör blir det som en liten dröm! ;) Måste upplevas! För er som inte har någon aning om vad pulled pork är, så är det långkokt fläskkarré (dränkt i barbecuesås och kryddor!) som får steka långsamt på låg temperatur i ca 6 timmar. Köttet blir så galet mört att man kan dra isär det med en gaffel - därav namnet "pulled".
 
 
1-1,5 kg fläskkarré
salt och peppar
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 st gul lök
3-4 st vitlöksklyftor
2,5 dl barbecuesås
 
Klappa in rikligt med salt, peppar, chilipulver och paprikapulver på köttet. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn (jag använde en lergryta som jag hittade billigt på Ullared!). Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet. Häll barbecuesåsen över köttet.
 
 
På med locket och in ugnen på 125 grader i ca 6 timmar. Dra sedan sönder karrén med två gafflar och blanda med såsen som ligger i grytan.
 
 
Servera med valfria tillbehör. Vi hade sallad, gurka, tomat, gräddfil, salsa, guacamole, coleslaw, majs och pitabröd.
 
 
Godaste maten på länge! Muuuums. ;)
 
Bengt Jönsson

Ser riktigt gott ut! Hälsa Mathias att han inte får min cykel!

Ida

Åh va kul att få recept på detta! Verkar sjukt gott :)

Vardagsmat a la Jess

Jag har ännu inte testat, undrar om jag är sist ut? ;-) Jag har dock ätit det ute, i New York när jag bodde där, och det är helt fantastiskt gott verkligen!

Svar: Haha, kanske! Du får testa att göra det, kanske något att laga till helgen? :)
ljuvligmat.blogg.se

Bland bakverk och kastruller

Visst är det gott med pulled pork, jag gjorde för ett tag sen men jag har inte lagt ut det på bloggen än.

Svar: Ja, så himla gott! Funderar på att laga det till helgen igen. :)
ljuvligmat.blogg.se

sofie mumsfillibaba

Ja, det kryllar verkligen av pulled pork just nu. Tror att Tina lyfte det ytterligare lite....
Jag fick smaka lite av min kollegas pulled pork idag som han åt till frukost!;)

Svar: Det tror jag med. Haha, till frukost? Kanske man ska prova att ha på mackan om det blir över något nästa gång man lagar det. :)
ljuvligmat.blogg.se

Mårtenssons kök

Ja visst 17 är det gott, så gott! Känns som det är en av maträtterna man kan äta vilken årstid som helst faktiskt, mycket gör ju inte det.
Nu har vi uppdaterat oss lite här hos dej sen vi kikade in sist, ser ut som att du lagat till en hel massa annat gott också.
Köttfärslimpan har vi också provat, den är också så god.

Svar: Precis, kan inget annat än att hålla med. :)
ljuvligmat.blogg.se

Ida

Förresten, vad är det för barbequesås du använder?

Svar: Jag använde "Sweet baby Ray´s" BBQ-sås (köpte den på City Gross). Men du kan använda vilken som helst, det blir säkert minst lika bra. Lycka till! :)
ljuvligmat.blogg.se

Anna

Det här är perfekt! Testar det nu i skrivande stund. :)
Har lagt bokmärke för din blogg också. Matinspiration är alltid kul. :)

Svar: Jaså, vad kul! Hoppas det smakade :)
Kram på dig. / M
ljuvligmat.blogg.se

Iia

hej Madde, gjorde detta för första ggn i söndags. köpte billig lergryta o efter ngn timme spred sig den ljuvligaste doften, kunde knappt vänta... stog o åt direkt när det var klart, utan tillbehör!! ikväll ska vi äta det till dina tips här ovan, tur Nickan sa du hade lagt ut det på bloggen! // må så gott o kram Iia

Svar: Men vad bra! Hoppas ni gillar det. Jag har gjort det ca 10 ggr nu för jag ääälskar det. :D Kram
ljuvligmat.blogg.se