Köttfärslimpa med mozzarella
Gjorde en riktigt, riktigt god köttfärslimpa till middag idag. Kanske den godaste köttfärslimpan jag någonsin gjort. Blir så mycket godare och saftigare om man fyller limpan med något, än en "vanlig" och tråkig utan någonting alls. Denna limpan fyllde jag med mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola. Så gott att jag måste göra den snart igen! Testa detta. ;)
0,75 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 st ägg
500 gram blandfärs eller nötfärs
1-1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 st schalottenlökar
1 st mozzarella i bit
6-8 bitar lufttorkad skinka
ruccola
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk, ströbröd och ägg i en skål. Låt svälla i 5-10 min. Tillsätt färs, salt, peppar, finhackad schalottenlök och blanda väl. Ta fram plastfolie och bred ut färsen ovanpå.

Lägg på skivad mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola som en "sträng" i mitten på färsen. Rulla sedan ihop färsen till en limpa med hjälp av plastfolien runt omkring. Ta försiktigt bort plastfolien och lägg över limpan i en smord ugnsform. Ringla över flytande margarin och tillaga i ugnen i ca 45 min.

Servera med ugnsrostad potatis, gräddsås och lingon.

Den ser saftig och god ut! : )