Kokos- och marängstubbe
Min kära mamma kom hem med tidningen "Buffé" igår och visade mig massor med godsaker. Ronnie som var med i programmet "Hela Sverige bakar" är med i tidningen och har delat med sig av tre av hans favoritrecept. Ett av dom var denna supergoda kokos- och marängstubben med färska bär! Riktigt god blev den. Man bakar den precis på samma sätt som en Budapestrulle, enkelt och väldigt gott!

6 st äggvitor
1 + 2 dl strösocker
2,5 dl + 1 dl riven kokos
4 msk potatismjöl
3-4 dl vispgrädde
250 gram valfria bär (jag använde färska jordgubbar)
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta 2,5 dl kokos i en stekpanna, rör om då och då så det inte bränns. Ta pannan från värmen. Vispa äggvitorna med 1 dl strösocker till en maräng. När marängen är fast och glansig tillsätter du resten av sockret och vispar ytterligare 2 min. Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Sprita smeten i långa stränga tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellet längs med plåtens långsida. Strö över resten av kokosen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret från bottnen och låt svalna.

Vispa grädden fast och bred ut över marängbottnen. Sprid ut bären. Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret. Se till att skarven hamnar nedåt så rullen håller ihop. Låt stå i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser.

En ny favoritbakelse! ;)
Ja denna va verkligen super god! Får vi börja göra i kondiset! : )