Smörstekt torsk med dillstuvad potatis
Efter lite inspiration från syrrans blogg, fick det bli dillstuvad potatis och torskrygg till middag. Och muuuums vad gott det blev. Man kan förbereda maten genom att koka potatisen i förväg, då den ändå ska svalna lite innan man kan skära den i bitar. Sen slänger man bara i potatisen i såsen när den har kokat upp, smidigt och lätt! Torskryggen tar bara några minuter att steka, så den slänger du på stekpannan när såsen kokat upp något.

Till den dillstuvade potatisen behöver du.
8-10 st potatisar
2 msk smör
2-3 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
2,5 dl mellangrädde
1 st paket hackad dill
salt
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt den svalna något och skär den sedan i bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och vispa den slät. Häll sedan i mjölken och vispa, (viktigt att vispa hela tiden, så det inte bränns!) där efter häller du i grädde, dill och salt. Låt stuvningen sjuda i några minuter tills den har blivit lagom tjock. Rör ner den tärnade potatisen och låt allt bli genomvarmt.

Servera stuvningen direkt, med smörstekt torskrygg (eller någon annan god fisk, t ex färsk lax) och ärtor. Såååå gott! Har faktiskt aldrig ätit det förr, men kommer garanterat göra det igen. Tycker att smaken påminner om något? Men jag kan inte komma på vad. Hjälp mig?! ;)
Ja visst är det gott. Är dillkötts gryta den påminner om tycker jag. : )