Oxfilé med hemmagjord pepparsås
En riktigt lyxig och god lördagsmiddag blev det idag! Svensk färsk oxfilé med hemmagjord pepparsås (som blev sååå god!) coleslaw och potatis. Så enkelt, men så gott. Köpte först hem en färdig pepparsås från Knorr, men nej tänkte jag, jag ska göra en helt egen och mycket godare sås, nu när vi väl hade köpt hem oxfilé - för det är ju inte varje dag. Tur var det, för den blev verkligen jättegod. Testa den!

Till såsen behöver ni.
2,5 dl mellangrädde eller vispgrädde
1 dl creme fraiche
0,5 st köttbuljongtärning
0,5 msk peppar (vitpeppar, rosépeppar, svartpeppar - krossade)
2 msk smör
1 msk tomatpuré
Fräs peppar i smöret på medelhög värme. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Låt såsen sjuda i 8-10 minuter tills den har blivit tillräckligt tjock. Är den inte tillräckligt tjock i konsistensen kan du göra en redning på lite mjöl och vatten.

Servera såsen till antingen oxkött, griskött eller kyckling. Muuuuuums fillibabba!

Saftig och mör oxfilé med godaste pepparsåsen och coleslaw. Ser det inte gott ut? ;)
Oj oj oj di rige di kan! Ser riktigt lyxigt gott ut. : )